пʼятниця, 10 червня 2011 00:30

За плівки з Монро фотограф заплатив два долари

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Мерилін Монро позує невідомому фотографові у 1950-х. Теперішній власник знімків Ентон Ф’юрі зберігав їх у таємниці 30 років. Боявся, що коли опублікує, з ним судитимуться
Мерилін Монро позує невідомому фотографові у 1950-х. Теперішній власник знімків Ентон Ф’юрі зберігав їх у таємниці 30 років. Боявся, що коли опублікує, з ним судитимуться

Американський фотограф 52-річний Ентон Ф'юрі з міста Вейн, штат Нью-Джерсі, опублікував невідомі раніше фото акторки Мерилін Монро. Він у 1980-х придбав на розпродажу негативи, бо на них була дівчина у бікіні. Заплатив $2. Прийшов додому і проявив плівки.

— Вражений, я вигукнув: "Та це ж Монро!" То, мабуть, придбання всього мого життя, — розповідає Ентон. — Потішився фотографіями, а тоді забув про них. Плівки закинув кудись. Тоді інтернету не було. Боявся, що фотограф висуватиме претензії.

Один із двох конвертів містив 33 негативи фото Мерилін. На деяких акторка позує в бікіні. Ще на одній лежить у ліжку, а поряд стоїть якийсь чоловік. У другому конверті Ф'юрі знайшов 71 негатив знімків американської акторки Джейн Менсфілд. Вона була подругою Монро.

Недавно фотограф прибирав удома і надибав ці конверти. Відніс експертові. Той визначив, що знімки зроблені у 1950-х у Лос-Анджелесі. Тоді Монро мала коротку зачіску. На фото їй років 24. Хто знімав — невідомо.

— Тепер мій телефон розривається. Сьогодні вранці дзвонили з Австралії та Німеччини. Усі хочуть світлини Мерилін. Це якесь божевілля, — говорить Ентон.

Він не сумнівається, що його плівки — оригінали. Продавати їх поки що не хоче.

Зараз ви читаєте новину «За плівки з Монро фотограф заплатив два долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути