вівторок, 14 серпня 2012 07:00

За крадіжку худоби відрубали руку

У містечку Ансонґо у західноафриканській державі Малі ісламісти публічно відрубали чоловіку руку. Його звинуватили у крадіжці.

8 серпня вранці на головній площі зібралися десятки людей. Усі знали, що відбудеться публічне покарання. У центрі перед глядачами стояв стіл.

— В одного із "суддів" у руках заблищало щось схоже на сокиру чи великий ніж. Він розмахнувся і відрубав руку підсудному. Хлинула кров. Тоді кат нахилився, підняв обрубок над головою як трофей. Вигукнув: "Бог великий", — розповідає місцевий учитель.

Чоловік, якого звинуватили у крадіжці чи то худоби, чи то мотоцикла, навіть не крикнув. Після публічного покарання його повезли у лікарню.

— Так, вони це зробили. Бог сказав відрізати руки злодіям. Так написано у Корані, — пояснює прес-секретар ісламістського угруповання "Рух за єдність і джихад у Західній Африці".

Напередодні у місті Ґао, що за 100 км від Ансонґо, протестували сотні місцевих. Кричали, що не дозволять ісламістам чинити самосуд. У місті мали публічно відрізати руки кільком людям.

— Ми таке найближчим часом робитимемо у Ґао. Минулого разу відклали публічне покарання, бо втрутилися впливові люди, а не тому, що злякалися протестів. Населення нічого нам не може зробити, — кажуть ісламісти.

Два тижні тому в місті Агелхок молоду пару закидали до смерті камінням. Їх звинуватили у сексуальних стосунках поза шлюбом.

Ісламісти контролюють північ Малі. Захопили територію у березні, коли армія здійснила переворот і скинула з посади президента. Відтоді з краю втекли близько 400 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «За крадіжку худоби відрубали руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути