пʼятниця, 04 листопада 2011 05:45

За дві скульптури з гарбузів заробив п'ять тисяч доларів

Американець 34-річний Рей Віллафейн вирізає скульптури з гарбузів 10 років.

— Овочеві скульптури роблю із вересня, — каже. — Їх замовляють до Дня врожаю, свята осені і Хелловіну. Якщо гарбузи не мити, вони довго не псуються. Можуть трохи зів'яти, але не гниють.

Бере канцелярський ніж. Зрізує вершечок гарбуза, виймає м'якуш.

— З неї мама варить гарбузову кашу. Якщо м'якоть залишити, гарбуз буде важкий. Його тоді незручно транспортувати. Вирізаю дрібні скульптури з моркви, банана, яблука та ананаса, але вони швидко чорніють та гниють.

Найбільше замовлень наприкінці жовтня — до Хелловіну. Рей працює вчителем математики у школі Мічигану. На День урожаю у вересні вирізав з гарбуза американського президента Барака Обаму. Роботи скульптора можна побачити у Нью-Йоркському ботанічному саду.

Зомбі з двох величезних гарбузів — по 761 і 825 кг Рей зробив  до Хелловіну для одного з найдорожчих готелів-казино Лас-Вегаса "Венеціон Різорт". Заплатили $5 тис. Скульптури різьбив 19 год. без перерви на сон та обід. Пив тільки воду й каву. Гарбузи подарували американці Стів Борден і Джим Брайсон. Їх виростили на своїх присадибних ділянках. Улітку щовечора підливали їх водою.

Зараз ви читаєте новину «За дві скульптури з гарбузів заробив п'ять тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути