четвер, 13 вересня 2012 00:30

За час війни загинули до 30 тис. сирійців

Автор: фото: REUTERS/Yazen Homsy
 

Покинута ручна черепаха бродить руїнами будинку в сирійському місті Хомс. 17 місяців тому там почалося повстання проти режиму президента Башара аль-Асада. За час війни повстанців з урядовими армією та поліцією загинули до 30 тис. сирійців. Понад 250 тис. залишили свої домівки і втекли до сусідніх країн.

— Коли запитуєш дітей, що бачили, вони описують відірвані частини тіла й обпалених людей, яких розривало, мов курчат. Таке мені розказала 9-річна дитина, — говорить акторка і спеціальний посол ООН Анджеліна Джолі, 37 років. Вона була у таборі сирійських біженців у Йорданії.

Доки рада безпеки ООН не може дійти згоди, які санкції застосувати до уряду аль-Асада, у країні гинуть люди. У неділю авіація розбомбила житловий комплекс у місті Алеппо, де повстанці захопили армійські бараки. Загиблих рахують на десятки. Проти міжнародної військової операції у Сирії виступають Росія та Китай.

Зараз ви читаєте новину «За час війни загинули до 30 тис. сирійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути