Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 07:45

"Вигнали із двох приватних шкіл. Двічі залишали на другий рік. Мріяв стати військовим"

Автор: www.cdn.inquisitr.com
  19-річний американець Ніколас де Хесус Круз влаштував стрілянину в школі, з якої його вигнали. Убив 17 людей. Захоплювався зброєю й належав до ”правих” організацій. В інтернеті заявляв про свої наміри, але ніхто не сприйняв їх усерйоз
19-річний американець Ніколас де Хесус Круз влаштував стрілянину в школі, з якої його вигнали. Убив 17 людей. Захоплювався зброєю й належав до ”правих” організацій. В інтернеті заявляв про свої наміри, але ніхто не сприйняв їх усерйоз

14 лютого 19-річний Ніколас де Хесус Круз влаштував стрілянину в старшій школі Мерджорі Стоунмен Дуглас в американському місті Бровард, штат Флорида. Скористався напівавтоматичною гвинтівкою моделі "Кольт АР-15". Мав до неї кілька магазинів із патронами, димові шашки й протигаз. Загинули 17 людей. Майже 20 — поранені. Напад став одним із 10 наймасовіших розстрілів у сучасній історії США.

Нападник почав стріляти надворі. Увійшов до школи й увімкнув пожежну сигналізацію, аби зібрати якомога більше людей.

— Ми подумали, що це навчальна тривога. Вийшли з класу, побачили потік людей і пішли з ними, — розповідає очевидець 17-річний Девід Гоґ.

Назустріч школярам вибіг прибиральник. Кричав, що попереду чоловік стріляє у людей. Викладачка кулінарії завела учнів до класу.

— В одної дівчини почалася паніка, решта зберігали спокій. Я знав, що можу не вижити, — додає Гоґ.

Коли прибула поліція, почав перестрілку. Учні кинулися навтьоки. Тоді Ніколас "скинув" гвинтівку, загубився в натовпі і втік. Переховувався неподалік у закладах швидкого харчування.

Його шукали 2 год. Особу встановили завдяки відеозаписам шкільних камер служби безпеки. Чоловіка затримали.

Ніколас Круз — колишній учень школи. Вигнали за бійку торік.

Один із школярів назвав Ніколаса агресивним відлюдником. Його вважали дивним і жорстоким.

— Рудий Круз завжди був коротко стрижений і носив патріотичні сорочки. Казав, що ненавидить іслам, і називав мусульман терористами, — пригадує інший учень.

— Він розповідав мені, як його вигнали із двох приватних шкіл. Двічі залишали на другий рік. Мріяв стати війсь­ковим, — додає Брендон Мінофф, один із товаришів стрільця.

Круз є членом місцевої націоналістичної організації "Республіка Флорида". Брав участь в її "бойових навчаннях". Підтримував створення у Флориді штату для "білих" людей.

На сторінках у соцмережах радився про характеристики зброї. Хотів купити її начебто для полювання. У лютому торік легально придбав. Викладав знімки свого арсеналу, розкладеного на ліжку, та вбитих тварин. Фотографувався з пістолетами й ножами.

"Хочу стріляти в людей зі свого AР-15", "Я хочу померти, борючись, убиваючи грьобані тонни людей", "Хочу вбити колись правоохоронців, бо вони переслідують порядних людей", — писав в інтернеті. Кілька місяців тому оголосив про намір "стати професіоналом у шкільних розстрілах".

Чоловіка виховувала прийомна мати — Лінда Круз. Торік померла від пневмонії. Була до сина аж надто добра, говорять сусіди.

— Коли він не хотів іти до школи, бився головою об стіну. Ми боялися його, — розповідають. Також бачили, як Ніколас стріляв у чужих курей і нацьковував на сусідських свиней свого пса.

Смерть Лінди стала серйозним ударом для Круза, кажуть знайомі. Пішов із дому, жив у родині друга. Там знали про захоплення зброєю, але встановили суворі правила. Не помічали підготовки до нападу.

Адвокат стверджує, що у Круза аутизм. Він страждає на депресію і має психологічні проблеми. "Емоційно зламана молода людина. Повністю усвідомлює, що відбувається, і розбитий", — говорить.

Ніколас визнав провину. На першому допиті сказав, що стріляв заради власного задоволення. Розповів, що неодноразово погрожував прийти зі зброєю в школу. Учні сміялися з цього. Пізніше заявив, що чув "демонічні" голоси в голові. Ті наказали скоїти злочин. Суд залишив Круза під арештом без можливості звільнення під заставу. Його звинувачують у вбивстві 17 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Вигнали із двох приватних шкіл. Двічі залишали на другий рік. Мріяв стати військовим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути