Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 19:08

Винахіднику штучного м"яса заплатять мільйон доларів

Американська організація захисту тварин "Пета" пропонує мільйон доларів тому, хто зможе до 2012 року створити синтетичне м"ясо. На смак і вигляд воно має бути таким, як натуральне.

Переможець повинен налагодити виробництво синтетичної курятини і продавати її на території щонайменше десяти американських штатів.

У журі буде десять представників "Пети". Вони тестуватимуть текстуру, смак і аромат продукту за 100-бальною шкалою. Претендент на головний приз має набрати не менше 80 балів.

В організації вважають, що синтетичне м"ясо можна створити зі стовбурових клітин тварин. Тоді їх не вбиватимуть, а використовуватимуть лише як генетичний матеріал.

Активісти організації заявляють, що в США щороку вбивають понад 40 млрд курчат, риб, свиней та корів. "Петавці" вважають, що м"ясне виробництво шкодить екології планети. Вони сподіваються, що перехід на штучне м"ясо врятує від страждань як тварин, так і людство.

Американські вчені кажуть, що на створення "ідеального" замінника може піти декілька років. У США відкрили кілька лабораторій з виготовлення синтетичного м"яса.

Поки що єдина альтернатива тваринного білка — соєве м"ясо. Замінник виготовляють із соєвого борошна. Продукт багатий на білок і майже не містить жирів.

Зараз ви читаєте новину «Винахіднику штучного м"яса заплатять мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути