четвер, 25 червня 2020 06:11

Від коронавірусу померли 50 тисяч людей у країні

Бразилія стала другою, ­після Сполучених Штатів Америки, країною, де понад 50 тисяч людей померли від коронавірусу. Більш як мільйон — інфіковані. У США заразилися 2,2 млн осіб. Померли — 120 тисяч.

Фахівці вважали, що епідемія досягла піку на початку червня. Тоді зафіксували рекордну кількість смертей від коронавірусу за добу. 4 червня померли 1349 осіб.

— Зараз нових інфікованих щодня менше, — говорить лікар Хоса Жомалау з Бразилії. — Але ми не впевнені, що так і буде. Тестувати треба у 20 разів більше людей. Також стаються спалахи у віддалених чи густонаселених районах.

У Бразилії не було суворого карантину. Президент Жаїр Болсонару вважав, що не можна ризикувати економікою. Він звільнив міністра охорони здоров'я. Наступний подав у відставку сам, коли глава держави відмовився запроваджувати обмеження.

— У нашій родині заразилися семеро, — розповідає хірург із Ріо-де-Жанейро Дуглас Діас. — Баба, дядько і мати померли. На її похорон я прийшов сам. Решта родичів перебували на карантині. Нікому було обняти мене. А в цей час дозволили відкрити торговельні центри. Головний лікар сказав — треба морально готуватися обирати, кого з пацієнтів рятувати.

У неділю кілька тисяч людей вийшли на протести в столиці проти політики Болсонару. Вважають, він узурпував владу.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу померли 50 тисяч людей у країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути