вівторок, 19 березня 2019 08:56

В усьому винна бездарна політика Заходу

Напади на мечеті свідчать про наростання соціального напруження. Їх підживлює антиімміграційна риторика правих як самозахист від, як їм здається, негативних ефектів глобалізації і загрози їх національної ідентичності.

Зростання ісламського екстремізму в результаті появи терористів "Ісламської держави" і міграційні хвилі 2015 року стали шоком для Заходу. Він багато в чому сам до цього всього і привів своєю бездарною, постколо­ніальною близькосхідною та африканською політикою. Праві зробили ісламофобію своїм головним аргументом у політичній риториці, зв'язавши іслам із тероризмом ІД, замість того, щоб їх розділяти і разом боротися проти ненависті й насильства.

Результат ми бачимо сьогодні в Новій Зеландії.

На жаль, не можу сказати, що це останній подібний інцидент. Припускаю, що подібні напади повторяться де-небудь у Франції, Німеччині, Італії чи Австрії.

Можу тільки сподіватися, що трагедія в Новій Зеландії змусить західні еліти задуматися над цією реальною проблемою найближчого майбутнього і вже сьогодні працювати над тим, щоб подібного більше не відбувалося, борючись із ненавистю і расизмом.

Інакше, великий конфлікт неминучий.

Ілля КУСА, експерт із міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього

Зараз ви читаєте новину «В усьому винна бездарна політика Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути