вівторок, 10 листопада 2015 06:25

У російському літаку підірвали бомбу

Американські та британські експерти заявляють, що на борту літака А321 підірвали бомбу. Такий висновок зробили після прослуховування інформації з "чорних скриньок".

— Причиною шуму могли бути вибух пального, корозійна втома металу або перегрівання літієвих батарей, — коментує один із лідерів слідчої групи в Єгипті Айман аль-Мукаддам. — Насторожує те, що до катастрофи все відбувалося у штатному режимі. Потім з'являється шум. Якби причина була в технічній несправності, екіпаж помітив би це раніше.

Росія відправила до Каїра три слідчі групи. Польоти російських літаків в Єгипет призупинили. 7 листопада звідти евакуювали 11 тис. росіян. Пасажирам дозволили брати тільки ручну поклажу. Решту багажу доправлять вантажними літаками. В аеропортах — кількагодинні черги.

Єгипетська влада обмежила кількість рейсів із країни до дев'яти.

Слідчі перевіряють камери спостереження.

— Ми намагаємося дізнатися, чи не пройшов хтось таємно через охорону. У Великій Британії стверджують, що бомбу заклали терористи ІДІЛ. Це могло статися через вантажника, терориста-смертника. Туристи підтверджують, що за хабар можна було обійти перевірку багажу.

Літак А321 летів із Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга 31 жовтня. Впав на Синайський півострів. Загинули 217 пасажирів і сім членів екіпажу.

Зараз ви читаєте новину «У російському літаку підірвали бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути