Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 07:15

У Норвегії перед Різдвом зникло масло

У Норвегії майже зникло з прилавків вітчизняне вершкове масло. Кажуть, це через популярну серед місцевих збагачену жирами дієту: щоби схуднути, треба харчуватися лише бутербродами з маслом і сиром.

"Найгірше, що цей продукт зник перед Різдвом. Бісквіти будуть пісні та несмачні. Поділіться маслом, хто може", — пишуть домогосподарки в інтернеті. На вихідних у центрі столиці Осло стояли данці з великими сумками. Привезли до сусідньої Норвегії масло. Невеликі шматки роздавали безкоштовно всім охочим.

У деяких столичних магазинах написи: "Даємо не більше пачки масла в одні руки". Дехто обходить кілька крамниць, щоб купити достатньо. Кажуть, немає проблем з імпортним маслом чи маргарином. Проте норвежці їдять переважно продукт від національного виробника. 250-грамова пачка коштує в середньому 76 норвезьких крон, це 104 грн. Подекуди — вдвічі дорожче.

— Влада каже, корови дають мало молока, бо літо було дуже дощове. Це погано для випасу худоби. До того ж запровадили обмеження для фермерів на кількість рогатої худоби, — розповідає "ГПУ" житель Норвегії Сергій Нургієв.

Держава знизила мито на ввезення масла. Доки країна  домовляється з Францією і Бельгією про імпорт продукту, норвежці діляться одне з одним рецептами, як зробити масло вдома.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії перед Різдвом зникло масло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути