вівторок, 21 листопада 2017 05:45

У Лівії торгують біженцями-нелегалами

Кореспонденти американської телекомпанії Сі-Ен-Ен стали свідками того, як двох чоловіків продали за 1200 ліванських динарів — майже $800 — по $400 за кожного. Найбільше платять за високих сильних чоловіків, здатних до важкої фізичної праці на полях або будівництві.

Щороку десятки тисяч мігрантів із різних країн Африки перетинають кордони Лівії. Вони тікають від збройних конфліктів у своїх країнах, бідності й фінансової нестабільності. Сподіваються з Лівії потрапити в європейські країни Середземноморського регіону. Більшість із цих людей розпродують усе своє майно, аби зібрати кошти на мандрівку.

Лівія останнім часом ввела суворі заборони на перетин кордону. Це означає, що значна кількість нелегалів залишиться в руках провідників. Вони обіцяють перевести через кордон. Обманом примушують віддати їм гроші, а потім продають у рабство.

21-річний Вікторі витратив майже півтора року і всі свої заощадження, намагаючися потрапити в Євросоюз. Люди, які пообіцяли доправити його туди, заявили, що він їм заборгував. І продали чоловіка в рабство. За кілька тижнів важкої фізичної роботи Вікторі довідався, грошей, що заплатили за нього, було недостатньо. Він повернувся до своїх рабовласників і його продали ще кілька разів.

Вікторі викупила матір. Їй довелося збирати кошти по кількох сусідніх селах.

Після повернення з рабства більшість людей мають на тілі сліди фізичних знущань і побоїв.

Свідчення торгівлі людьми кореспонденти передали місцевій владі. Там пообіцяли розпочати розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії торгують біженцями-нелегалами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути