понеділок, 19 травня 2008 19:15

В Іспанії з-під води з"явилася церква

В іспанській провінції Каталонія з"явилася з-під води середньовічна церква. Найтриваліша за останні 50 років спека висушила 40-річне водосховище, на дні якого вона знаходиться.

Долину з містечком Сан Рома затопили в 1960-х. Резервуар мав надовго забезпечити Каталонію водою. Тоді зникла й історична пам"ятка — церква Сан Рома. Вона пробула на дні понад 40 років. Раніше було видно лише дзвіницю. Нині будівля, висота якої понад 20 м, стоїть у всю висоту на ґрунті. До висушеного водосховища з"їжджаються з усієї Європи. Сусіднє місто Вільянова де Сау переживає справжній туристичний бум.

— Кожного разу, як церкву показують по телебаченню, тут збирається багато людей, — розповідає мер Хоан Рієра. — Єдина незручність — це те, що в місцевих ресторанах не протовпитися. Таке враження, що всі вирішують поїсти одночасно.

Навколо споруди — ґрунтовий простір, жодної рослини. Церкву огородили невеликим парканом. Місцева влада досі не вирішила, яким чином водосховище затоплять знову.

Минулого тижня до порту Барселони прибув танкер із питною водою. 23 млн л вистачило на добу для 170 тис. людей двомільйонного населення. Щомісяця в столицю Каталонії прибуватимуть шість таких кораблів. Це триватиме принаймні три місяці й коштуватиме місцевому уряду понад 20 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії з-під води з"явилася церква». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути