Ексклюзиви
четвер, 23 вересня 2021 06:10

У Данії дозволили не носити маски

Данія першою із країн ЄС скасувала всі карантинні обмеження. У Копенгагені заявили, що коронавірус більше не є критичною загрозою через високий рівень вакцинації та низьку захворюваність і смертність.

— Щеплення та великі зусилля всіх громадян Данії — основа того, чому ми стали сильнішими, — каже міністр охорони здоров'я країни Маґнус Геніке.

"Ковідна перепустка" у країні більше не потрібна для входу до ресторанів, спортивних центрів чи нічних клубів. Дітей не відправлятимуть додому зі шкіл, якщо вони тісно контактували з носієм підтвердженого випадку коронавірусу. Хворі перебуватимуть на карантині.

Працівники повертаються в офіси, а школи — до традиційної форми навчання. Цей крок є останнім у рішенні країни щодо пом'якшення карантинних обмежень. У громадському транспорті можна більше не носити маски.

Від початку пандемії в країні з населенням 5,8 млн осіб підтвердили 351 тис. випадків коронавірусу. 2,6 тис. померли. Повністю вакцинували в Данії три чверті дорослого населення.

Зараз ви читаєте новину «У Данії дозволили не носити маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути