пʼятниця, 27 вересня 2013 07:30

У Чикаго діти ходять до школи під охороною

Найвищий показник убивств серед міст США зареєстрували у Чикаго. Торік їх скоїли 500. Таку статистику наводить Федеральне бюро розслідувань. Найбільше злочинів — у біднішій частині міста Саус-сайд із переважно афроамериканським населенням. У районі звичним явищем є війни між бандами та продаж краденої зброї.

Торік за рівнем криміналу лідирував Нью-Йорк. Цього року в місті зареєстрували 419 убивств. Тут живуть 8,3 млн людей, а в Чикаго — 2,7 млн. Загалом смертельних злочинів побільшало у всіх містах США. У мегаполісах — на 1,4%, у менших населених пунктах на 9,7%. Майже 70% їх коять із використанням вогнепальної зброї.

За останні місяці у Чикаго почастішала стрілянина. У травні за одну ніч убили трьох осіб, 20 поранили. В липні у вихідні загинули десятеро. Умирають діти, які випадково потрапили під кулі гангстерів.

Член палати громад Моніка Девіс каже, що це — майже війна. Попросила виставити на вулицях міста патрулі національної гвардії. Для безпеки учнів організували 53 спеціальні безпечні коридори, якими ті можуть ходити до школи.

— Це ганьба для Чикаго. Наших малюків убивають гангстери у перестрілках. Ми мусимо охороняти вулиці, аби малі дійшли з уроків живі, — розповідає місцева, мати двох дітей 32-річна Шарлін Джонсон.

Крім Чикаго та Нью-Йорка, найкривавішими містами визнали Детройт, Філадельфію й Лос-Анджелес.

Зараз ви читаєте новину «У Чикаго діти ходять до школи під охороною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути