вівторок, 11 грудня 2018 00:05

У вірменський парламент пройшли лише прибічники революції

У неділю, 9 грудня у Вірменії відбулися позачергові парламентські вибори. Центральна виборча комісія завершила підрахунок голосів. До складу вищого законодавчого органу країни увійдуть три партії.

Блок "Наш крок" під керівництвом нинішнього прем'єра, лідера вірменської революції 43-річного Ніколи Пашиняна здобув 70% голосів виборців. На другому місці — партія "Процвітаюча ­Вірменія", набрала трохи більше 8%. Її голова Гагік Царукян у часи революції підтримав Пашиняна. Ймовірно, тепер вони разом прийматимуть важливі для країни рішення. Третьою прохідною партією стала "Освічена Вірменія" з 6% голосів.

Жодна з партій, що представляли попередню вірменську владу, не подолала ­прохідний 5-відсотковий бар'єр. Для блоків він становить 7%.

На дільниці прийшли 48% виборців із правом голосу. Це низька явка. Однак оскільки в країні не встановлено мінімальний поріг, центрвиборчком визнав голосування таким, що відбулося.

Вибори в парламент провели з ініціативи нового уряду, сформованого Пашиняном після квітневих акцій. Тоді протестували проти прем'єрства Сержа Саргсяна, який фактично пішов на третій термін правління. 23 квітня Саргсян подав у відставку, і парламент обрав прем'єр-міністром лідера протестного руху Ніколу Пашиняна. Щоб домогтися розпуску парламенту, в якому більшість становили представники правлячої Республіканської партії Вірменії, Пашиняну довелося подати у відставку. Парламент двічі не обрав нового прем'єра. Після цих процедур його розпустили.

Перше засідання нового складу заплановане на 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У вірменський парламент пройшли лише прибічники революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути