вівторок, 18 грудня 2012 05:15

Уго Чавеса оперували шість годин

Четверта поспіль інавгурація президента Венесуели 58-річного Уго Чавеса, запланована на 10 січня, може відбутися без нього. Минулого тижня політику зробили четверту онкологічну операцію. Вона була важка і тривала понад 6 год. Перед тим як поїхати на Кубу й лягти під ніж хірурга, Чавес про всяк випадок призначив наступника — віце-президента 50-річного Ніколаса Мадуро.

Доки в кубинській Гавані оперували Чавеса, в центрі венесуельської столиці Каракас на площі стояли сотні прихильників глави держави. Тримали його портрети і національні прапори. Люди молилися і співали гімн.

— Ми просимо Бога, щоби подовжив йому життя, — пояснює один із прихильників президента Кармен Ромеро.

Чавес їздить лікуватися від раку на Кубу від червня минулого року. Цього разу під час втручання в нього сталася сильна кровотеча, яку заледве спинили. Наступного дня перед венесуельцями виступив із телезверненням Мадуро в оточенні воєначальників. Повідомив, що операція була "складна, важка і тонка", але успішна. Деталей не розголошував.

— Рано чи пізно наш команданте буде тут, — запевняє Мадуро.

Проте конкретних дат не назвав.

Уго Чавес керує країною майже 14 років. На четвертий термін його переобрали у жовтні. Якщо президент помре до інавгурації чи не зможе виконувати обов'язки, то у 30-денний термін мають провести нові вибори.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавеса оперували шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути