вівторок, 17 листопада 2009 17:12

Уґо Чавес закликає венесуельців сідати на дієту

Президент Венесуели 55-річний Уґо Чавес під час виступу по національному телебаченню сказав, що в країні забагато товстунів. Закликав співвітчизників сідати на дієту та займатися спортом.

— У нас люди добре харчуються: навіть найбідніші їдять тричі на день. Утім маємо відмовитися від шкідливої їжі. Аби схуднути, треба робити зарядку, багато присідати. Я звертаюся не до жінок, бо жінки ніколи не товстіють — лише трохи гладшають.

У національній кухні Венесуели багато жирних страв. Одна з найпопулярніших — смажені свинячі шкварки. На вулицях продають кукурудзяні хлібці зі смаженим м"ясом та сиром. Їх запивають пивом або кока-колою. У країні популярні ресторани швидкого харчування.

— Я замість спагеті їм рисову локшину, часто п"ю соєве молоко — воно вповільнює старіння, — розказує глава держави. — Завдяки вправам і здоровому харчуванню позбувся 20 зайвих кілограмів.

У жовтні Чавес переконував співвітчизників заощаджувати воду.

— Дехто співає у душі, не вилазять звідти півгодини. Три хвилини більш ніж достатньо. Сам перевіряв: три хвилини — і я не пахну.

Також закликав громадян ходити вночі до туалету з ліхтариком — мовляв, це суттєво збереже електроенергію. Говорив, слід відмовитися від кондиціонерів, басейнів та зайвих телевізорів.

Уґо Чавес став президентом 1999-го. Через шість років обійняв посаду вдруге. Каже, братиме участь у виборах 2012-го. За законами Венесуели одну особу можна переобирати необмежену кількість разів.

Майже 10 років веде передачу "Алло, президент". У ній в прямому ефірі відповідає на запитання громадян.

Одружений, має чотирьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Уґо Чавес закликає венесуельців сідати на дієту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути