вівторок, 18 грудня 2012 05:00

Убивця з Коннектикуту стріляв у кожну дитину тричі

Автор: фото: thehollywoodgossip.com
  Адам Ланца, який розстріляв дітей у школі Ньютауна, був відлюдьком і страждав на психічні розлади
Адам Ланца, який розстріляв дітей у школі Ньютауна, був відлюдьком і страждав на психічні розлади

14 грудня в початковій школі "Сенді Гук" в американському місті Ньютаун, штат Коннектикут, 20-річний Адам Ланца розстріляв 26 людей, зокрема 20 дітей. У кожну жертву випускав по три кулі.

Уранці перед тим, як вирушити до школи, чоловік вистрелив удома в обличчя матері, вчительці, 52-річній Ненсі Ланца. Потім одягнув куленепробивний жилет, камуфляжні штани, чорну куртку, взяв два пістолети, напівавтоматичну гвинтівку і близько 9.30 вирушив материною автівкою до "Сенді Гук". Там, щойно побачив дітей, відкрив по них вогонь. Учителі намагалися захистити і вивести учнів із приміщення. Як наслідок, шестеро з них загинули. Серед жертв — директор школи. На місці померли 18 дітей віком 6-7 років, іще двоє — у лікарні. Після бійні Ланца застрелився.

Під час стрілянини вчителька, 29-річна Кейтлін Роїг, зачинилася з 14 школярами у туалеті.

— Думала, нам кінець. Нажахані діти шепотіли: "Ми не хочемо помирати. Хочемо Різдва", — розповідає педагог.

Приблизно через 10 хв. після початку стрілянини будівлю школи оточили поліцейські, яких викликала заступник директора. Заблокували всі входи й виходи. Коли знайшли закривавлене тіло вбивці та зброю, зареєстровану на його матір, почали виводити школярів. Просили малих міцно заплющити очі й швидко вибігати на вулицю. Їх супроводжували вчителі.

— Більшість загиблих — красиві дітки. У них було все життя попереду: дні народження, випускні, весілля, — сказав невдовзі у промові американський президент Барак Обама.

Однокласники описують Ланцу як тихого і відлюдькуватого. Кажуть, добре вчився, але ні з ким не дружив. Страждав на аутизм. Поліція допитує його батька і старшого брата, 24-річного Раяна. Братові документи Адам узяв до школи разом зі зброєю. З'ясовують мотиви вбивства і шлях, яким стрілець потрапив до приміщення. В одноповерховій будівлі, де навчаються 450 дітей, двері зачинені на замок. Аби ввійти, відвідувач має натиснути на дверний дзвінок і назватися.

Зараз ви читаєте новину «Убивця з Коннектикуту стріляв у кожну дитину тричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути