середа, 07 вересня 2011 07:15

У Техасі згоріли 500 будинків

20-річна американка та її 18-місячна дитина загинули у неділю у своєму будинку-трейлері під час лісової пожежі у Техасі. У вихідні на території штату сталися понад 60 нових випадків. Найбільша пожежа була в окрузі Бестроп, на схід від столиці Остіна. Згоріли близько 500 будинків, мусили тікати понад п'ять тисяч людей.

Лілі Шеннон з передмістя Остіна мала 5 хв., аби зібрати речі, коли вогонь почав підходити до сусідніх будинків. Із чоловіком та трьома дітьми виїхала до родичів, подалі від стихії.

— Стояла і не знала, що взяти. Хоча раніше прокручувала цю ситуацію в голові тисячу разів, — каже американка. — Зрештою поскладали в машину комп'ютер, сімейні фотоальбоми. Син забрав бейсбольну форму й улюблену іграшку.

Цей рік був дуже посушливий. Від початку 2011-го вигоріли понад 14 тис. кв. км. Це трохи більше території Тернопільської області. На початку вересня тропічний шторм Лі приніс сильні вітри. Вогонь почав поширюватися зі швидкістю до 32 км/год.

— Ситуація серйозна. Посуха тривала так довго, що ліс сухий, як тютюн. Усе, чого торкається полум'я, спалахує негайно, — говорить Джен Амен, речниця Техаської служби лісів.

Губернатор штату 61-річний Рік Перрі, який балотується на президента США, перервав виборчу кампанію й повернувся додому. Політик закликав людей чітко виконувати вказівки рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «У Техасі згоріли 500 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути