середа, 14 березня 2012 05:30

У Сирії вчинили різанину серед дітей та жінок

Щонайменше 45 жінок і дітей були зарізані чи спалені живцем у неділю в сирійському місті Хомс, осередку протестів проти режиму президента країни Башара аль-Асада. Опозиціонери і правозахисники кажуть, то була каральна акція солдатів урядової армії, щоб залякати повстанців.

Убивства сталися у кварталі Карм-аль-Зайтун після того, як провалилися переговори між спецпредставником ООН та владою про тимчасове припинення вогню. Одразу війська обстріляли бунтівні міста й квартали. Правозахисники кажуть, у Хомсі солдати і помічники в цивільному вривалися до будинків, різали дітей на очах у матерів, жінок ґвалтували і палили живцем. Загалом по країні у вихідні загинули 108 людей. Ще кількадесят — у понеділок.

Лідери опозиції, сирійська Національна рада, просять Захід і арабський світ про збройне втручання. За рік конфлікт між ними і владою забрав від семи з половиною до дев'яти тисяч життів.

— Висловлень співчуття вже не досить. Треба переходити до прямих наземних дій проти банд Асада, — заявляють опозиціонери.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії вчинили різанину серед дітей та жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути