вівторок, 28 лютого 2012 07:00

У сад бразильця з неба впала залізна куля

Автор: фото з сайта www.mrnoticias.com
  Бразилець Хосе Валдір Мендес піднімає металеву кулю, що приземлилася в його саду. Об’єкт важить 30 кілограмів. Усередині прозора рідина. Науковці припускають, це може бути частина космічного супутника
Бразилець Хосе Валдір Мендес піднімає металеву кулю, що приземлилася в його саду. Об’єкт важить 30 кілограмів. Усередині прозора рідина. Науковці припускають, це може бути частина космічного супутника

Минулого тижня на бразильське село Ріашу-дос-Рокос, на півночі країни, впала з неба 30-кілограмова куля. Від падіння постраждало лише дерево кеш'ю, з якого відкололася гілка. Але селяни кажуть, через гуркіт подумали, що настає кінець світу.

— У середу вдосвіта виходжу надвір. Раптом гуркіт. Думав, почався землетрус чи впав поряд із хатою літак. За мить щось бахнуло в саду. Я злякався. Побіг у дім, — розповідає місцевий 46-річний Хосе Валдір Мендес.

Бразилець попросив дружину не виходити, доки він не з'ясує, що трапилося. Тихо вийшов із хати і навшпиньки почав підкрадатися до саду.

— Те, що я побачив, було з металу, кругле й завбільшки з газовий балон. Воно пробило в землі яму завглибшки з метр, — каже Мендес.

У сад до Мендеса збіглися близько 20 сусідів. Підняли кулю й почали розглядати. Дивувалися, що була досить легка, хоч і мала близько метра в діаметрі.

Усередині куля мала рідину, що стікала через невеликий отвір. Наступного дня приїхали військові й забрали об'єкт до себе на базу, щоб його дослідити. Метеорологи пояснюють: куля — частина супутника.

Подібна куля впала в листопаді минулого року біля села Онаматунга в Намібії. Її походження досліджують учені НАСА. За 20 років у Південній Америці та Австралії впали до 10 металевих куль.

Зараз ви читаєте новину «У сад бразильця з неба впала залізна куля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути