вівторок, 31 травня 2016 00:25

У президентському палаці живуть привиди

Новий президент Філіппін 71-річний Родріго Дутерте відмовився жити в президентському палаці. Пояснив, що йому заважають привиди.

Палац Малакананг збудували 1750 року. Президенти жили тут із 1945-го. У 1965–1986 роках — Фердинанд та Імельда Маркоси. Під час їхнього правління у так званій чорній кімнаті катували й розстрілювали дисидентів та опозиціонерів. Маркоси розповідали, що їх переслідують привиди попередніх двох президентів. На сайті уряду Філіппін є велика стаття про привидів у палаці.

— Колишні президенти приходять у кабінет, коли там хтось працює, — розповідає колишня покоївка Ізабелла Кесос. — Когось лякають, а декого розпитують про роботу. Я одного разу думала, що розмовляю із садівником. Часом просто сидять у кріслах. Гірше, коли ходив охоронець. Його бачили без голови чи з діркою в лобі. Справді було моторошно. Може, це різні привиди. Напевно, кат і вбитий у палаці. Ще бачили американця отця Брауна. Його розстріляли японці. Був на кухні, коли ми поминали одну з офіціанток. Спочатку лякалися, а потім звикли. Таке враження, що у вашому домі крім мишей завелися ще й президенти.

Родріго Дутерте сказав, що оселиться неподалік. У Макаланзі працюватиме. Президентську яхту продадуть. Також просить переобладнати літаки під потреби медичної авіації.

Дутерте був мером міста Давао шість разів. Чоловіка у пресі називають "Карателем". Звинувачують у тому, що не запобіг самосуду над наркодилерами й викрадачами людей. Під час прес-конференцій чи інтерв'ю мер називав імена причетних до цього. Незабаром їх знаходили убитими або ж розстрілювали при затриманні поліцейські. Так загинули понад 1 тис. злочинців.

— Це був найдієвіший спосіб боротися з викрадачами, шантажистами й тими, хто підсаджував на наркотики дітей. Повірте мені як юристу. Зараз я не проти стратити ще кілька тисяч злочинців. І ми про це серйозно подумаємо, — сказав Дутерте після оголошення результатів виборів.

Зараз ви читаєте новину «У президентському палаці живуть привиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути