пʼятниця, 06 травня 2011 01:00

У Польщі випало 20 сантиметрів снігу

Автор: фото: Reuters AGENCJA GAZETA
  Автомобілі загрузли на засніженій трасі між містами Вроцлав та Єлєня Гура у західній Польщі. Дорожні служби кажуть, що взимку такий рівень снігу не спричиняє проблем, а водіїв підвели літні шини
Автомобілі загрузли на засніженій трасі між містами Вроцлав та Єлєня Гура у західній Польщі. Дорожні служби кажуть, що взимку такий рівень снігу не спричиняє проблем, а водіїв підвели літні шини

Через сильний снігопад у ніч з понеділка на вівторок без електрики залишилися 102 тис. будинків у польському регіоні Нижня Сілезія, що на кордоні з Німеччиною та Чехією. Автівки стояли у заторах, бо не могли проїхати на "літніх" колесах, а снігоочисні машини у березні відігнали в депо.

— На під'їзді до міста Барда ми застряли на 3 години. На місці не було нікого з дорожніх служб, лише одна пожежна машина. Люди безпорадні, бо на авто літні шини. Пробували самі відгортати сніг якимись лопатками і дощечками, — каже Наталія. У вівторок вона поверталася з відпочинку в Судетських горах до столиці воєводства Вроцлав.

За вівторок випало 20 см мокрого снігу. Під його вагою ламалися дерева. Пожежників понад 200 разів викликали розчищати дорогу. Найважче було проїхати у гірських районах. Поламані дерева перекрили також рух залізницею між містами.

— Добре, що це сталося 3 травня, на свято, коли по автошляхах забороняють їздити фурам, — каже офіцер дорожньої поліції.

Уночі з вівторка на середу був мороз. Знеструмленими залишалися 20 тис. будинків.

— У вівторок над Нижньою Сілезією зустрілися холодні маси повітря з півночі і теплі з півдня Європи. І в холодному арктичному фронті утворилися маси снігу, — пояснює Тереза Завісляк, керівник бюро метеопрогнозів Вроцлава. — Це звичайне явище для нашої місцевості о цій порі року. Хоча такі важкі наслідки трапляються рідко.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі випало 20 сантиметрів снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути