Ексклюзиви
середа, 11 липня 2012 05:45

У нелегальних ресторанах їдять рідкісних крокодилів

У китайському Гуансі-Чжуанському автономному районі на кордоні з В'єтнамом правоохоронці перехопили понад 3600 рідкісних сіамських крокодилів. Контрабандисти везли рептилій у дорогі ресторани на південь Китаю.

— Усі чудово знають, що полювати на крокодилів і їсти їх — незаконно. Та на це мало хто зважає. Чорний ринок процвітає. А доки крокодилів продаватимуть, люди їх їстимуть. Потрібно більше часу, щоб вони врешті зрозуміли, до чого призведе винищення дикої природи, — каже еколог Чжен Яунін.

Рептилій загальною вагою понад 16 т перевозили у дерев'яних ящиках. Контрабандисти без проблем перетнули в'єтнамо-китайський кордон вантажівками. Коли в'їхали у Гуансі-Чжуанський автономний район, їх перехопили правоохоронці. Наказали відкрити кілька ящиків і показати, що в них.

— Крокодилів доправляли на південь Китаю, що славиться своїми екзотичними ресторанами. Там із них приготували б делікатесні страви, — коментують у поліції.

Дорогою від спеки 42 рептилії загинули. Це були молоді тварини, кожна в середньому 1,7 м завдовжки. У дикій природі сіамські крокодили ростуть до 4 м. Трапляються дедалі рідше через браконьєрів.

Зараз ви читаєте новину «У нелегальних ресторанах їдять рідкісних крокодилів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути