Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 15:48

У Колумбії зловили головного наркобарона

Влада Колумбії затримала найвідомішого наркобарона країни 49-річного Дієго Монтойю, відомого як Дон Дієго та Бос Босів. У понеділок солдати оточили його ферму поблизу містечка Арменія на заході країни, де він переховувався разом із кількома людьми та матір"ю.

На Дона Дієго, одного з найнебезпечніших кримінальних лідерів світу, спецслужби Колумбії полювали 7 років. Після затримання його відправили до столиці країни Боготи. Незабаром його передадуть США, де він постане перед судом.

Разом із кримінальним лідером влада Колумбії викрила військових та представників управління водним транспортом. Вони прикривали наркобарона. Допомагали поширювати наркотики на європейському та американському ринках.

Монтойя входив до списку 10 найнебезпечніших злочинців світу поряд з Усамою бін Ладеном та іншими терористами. За інформацію, яка допомогла б його зловити, американці обіцяли винагороду $5 млн.

Бос Босів очолював наркокартель "Норте дель Вальє", який контролює всі сфери виробництва кокаїну в Колумбії — від утримання плантацій коки до синтезу готового наркотику та його розповсюдження. Через нього тільки на ринок Америки потрапило більш як 500 тонн кокаїну.

Дієго Монтойя фінансував терористичні бригади смертників та партизанський рух FARC. Уже протягом 40 років вони ведуть війну проти державної влади.

Його два рідні брати також були причетні до наркобізнесу. Їх заарештували раніше. Нині один відбуває термін у США за контрабанду, а інший тимчасово знаходиться в колумбійській в"язниці. Незабаром його також видадуть США.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії зловили головного наркобарона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути