Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2012 06:00

У Китаї найсильніші зливи за півстоліття

Автор: фото: REUTERS
  Жителі китайської столиці Пекін штовхають автівку, яка застряла на вулиці, затопленій невдовзі після початку 10-годинної зливи в суботу, 21 липня. Найсильніші за 60 років опади та повені блокували близько 80 тисяч пасажирів у Пекінському аеропорті
Жителі китайської столиці Пекін штовхають автівку, яка застряла на вулиці, затопленій невдовзі після початку 10-годинної зливи в суботу, 21 липня. Найсильніші за 60 років опади та повені блокували близько 80 тисяч пасажирів у Пекінському аеропорті

Китай страждає від повеней, спричинених найсильнішими за останні 60 років опадами. У вихідні дощ лив без упину понад 10 год. Через стихію у столиці Пекін загинули щонайменше 37 людей. Із них 25 потонули, п'ятьох убив струм, шестеро загинули під обваленим будинком, і в одного влучила блискавка.

— Певен, що влада приховує справжню кількість жертв. Думаю, потонули десятки і десятки людей. Тільки з нашого двору зникли десятеро, — говорить пекінець Кевін Лі. — Влада багато зусиль докладає до модернізації доріг і будинків. Краще б звернула увагу на каналізацію. Вона у критичному стані.

Гроза почалася в суботу по обіді. Тривала майже до ранку неділі. Вода змивала все на своєму шляху: від сміттєвих баків до автомобілів. Підтоплювала магазини й житлові будинки. Подекуди калюжі сягали 6 м завглибшки.

"Воді нікуди стікати. Ми вміємо з розмахом приймати Олімпіади і запускати супутники в космос, але не здатні вирішити проблеми дренажної системи. Яка ганьба!" — пишуть китайські інтернет-блогери.

Через негоду в пекінському міжнародному аеропорті скасували понад 500 рейсів.

Чиновники кажуть, що постраждали близько двох мільйонів людей. Економічні втрати перевищили $1,5 млрд.

Пекін уважають однією з найсухіших столиць світу, із невеликою річною кількістю опадів. Однак синоптики прогнозують, що найближчим часом негода повернеться.

Передбачають, дощитиме з перервами до початку вересня.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї найсильніші зливи за півстоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути