вівторок, 20 вересня 2011 06:30

У катастрофах на американських авіашоу загинули 10 людей

Автор: фото з сайта www.abcnews.go.com
  Літак Р-51 ”Мустанг” пілота-аматора Джиммі Ліварда вибухає, вдарившись об злітну смугу, на якій стоять глядачі під час авіаперегонів у п’ятницю неподалік міста Рино, штат Невада, США. Вперше за 40 років на авіашоу біля Рино загинули відвідувачі
Літак Р-51 ”Мустанг” пілота-аматора Джиммі Ліварда вибухає, вдарившись об злітну смугу, на якій стоять глядачі під час авіаперегонів у п’ятницю неподалік міста Рино, штат Невада, США. Вперше за 40 років на авіашоу біля Рино загинули відвідувачі

У п'ятницю о 16.20 за місцевим часом на авіашоу неподалік американського міста Рино, штат Невада, на глядачів упав літак Р-51 "Мустанг". Семеро загинули на місці, зокрема пілот, продавець нерухомості з Флориди 74-річний Джиммі Лівард. Двоє померли у лікарні. Близько 70 мають поранення різної тяжкості.

— Це була масакра, так ніби бомба впала. Люди лежали по всій злітній смузі, — розповідає очевидець лікар Джеральд Лент із Рино.

Зрозумівши, що падає, Лівард відвів літак від великого скупчення людей. Інакше жертв могло бути значно більше. Його "Мустанг", винищувач із пропелером часів Другої світової, спеціально модернізували для авіаперегонів. "Чорних скриньок" на борту не було, лише відеокамери, що записували політ. Серед тисяч уламків, на які розпався літак, знайшли кілька карт пам'яті від цих камер, повідомив керівник розслідування Говард Плагенс із Національного бюро безпеки транспорту.

— Літак був досить високо над землею, коли раптом почав падати. Знизу це виглядало так, ніби проблема виникла у машині й вона перестала слухатися пілота, — каже Майк Хафтон, директор "Асоціації авіаперегонів Рино".

За його словами, Лівард літав із 1970-х, десятки разів брав участь у перегонах. Навіть пілотував літаки у зйомках кінофільмів. Незадовго перед останнім польотом він пройшов медкомісію. Лікарі підтвердили, що здоровий і може підійматися у повітря.

У суботу на іншому американському авіашоу в місті Мартінсбурґ, штат Західна Віргінія, розбився літак часів Другої світової Т-28. Він літав з 1958-го, упав далеко від глядачів. Розбився лише пілот.

Зараз ви читаєте новину «У катастрофах на американських авіашоу загинули 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути