четвер, 16 вересня 2010 05:04

У будиночку на дереві освідчуються в коханні

У німецькій столиці Берлін відкрили ресторан "Пейл блу дор", у перекладі з англійської — "Світло-блакитні двері". Британець Тоні Горнекер спорудив його за 10 днів із дощок, старих велосипедних коліс і рам. Заклад розташували в міському саду в одному з найбідніших районів міста. Тут дуже дешеве житло, тож живуть переважно турецькі гастарбайтери і неформали, що мають проблеми з поліцією.

До ресторану заходять через старі блакитні двері. За ними кілька дерев"яних бараків і будиночків на деревах.

— Прибутку практично не отримую. Привчаю людей дивитися на непотріб як на естетику, — говорить Тоні Горнекер. — Меню максимально просте і дешеве. Пообідати можна за 30 євро. Готуємо печеню, теплий салат із картоплі й тушкованої яловичини, хрін зі сметаною. Кожному відвідувачеві безкоштовно пропонуємо півпляшки червоного вина. Пробували наймати шеф-кухаря, який готував страви високої кухні. Але їх відлякують умови. Один француз пропрацював кілька місяців. Завдяки йому отримали тризірковий статус. Але коли він звільнився, втратили його.

Будиночки на деревах замовляють за кілька тижнів. Тоні каже, що в них чоловіки роблять пропозиції коханим. Дарують антикварні каблучки замість діамантів.

— Я сходив до цього ресторану зі своєю дівчиною. Ми були вражені — приміщення збите зі старих дощок, шматків пластмаси, залізяк. Столики накриті нерівними шматками тканини. Здавалося, що конструкція от-от завалиться, — розповідає берлінець 25-річний Мартін.Їжа проста, смачна і дуже поживна. Ми замовили гострий вінегрет і яловичину з вареною капустою і картоплею.

Щовечора у "Пейл блу дор" хлопець пародіює американську співачку Тіну Тернер.

— "Артистка" у самій білизні, з причепленими великими пластиковими грудьми, — розповідає німкеня Ліза. — Якщо один раз такий виступ подивитися смішно, то чотири рази — занадто.

Власник планує наступного року вирушити в тур Південною Америкою. Його заклад уже відвідував англійські міста Лондон і Ґластонбері, був у аргентинській столиці Буенос-Айрес, у чилійській — Сантьяго.

— Хочемо купити величезну машину, аби перетворити її на диво-ресторан на колесах. Проїдемо від Чилі до Колумбії. Брухт за собою не возитимемо, його вистачає всюди. Братимемо лише наш талісман — блакитні двері.




Вечеря в операційній коштує 120 доларів


Ресторан "Алькатрас" у японській столиці Токіо облаштували як в"язницю. Перед входом у відвідувачів беруть відбитки пальців і зачитують правила поведінки. Видають арештантський одяг. Столики розташовані за ґратами.

У закладі "Модерн тойлет тайпей" у китайському місті Хангжу стільці й посуд нагадують унітази. Столи мають форму ванни чи раковини, накриті зверху склом.

У брюссельському ресторані "Обід у небі" відвідувачі їдять на висоті 50 м над землею. Споруду тримає підйомний кран. Стіл розрахований на 22 людини. Сидіння схожі на автомобільні крісла. Відвідувачі зобов"язані пристебнутися пасом безпеки.

Ресторан "Аурум" у Сингапурі має вигляд операційної. Клієнтам пропонують золоті інвалідні візки, їжу подають на операційних столах. Замість ножів — скальпелі й затискачі. Вечеря коштує $120

Зараз ви читаєте новину «У будиночку на дереві освідчуються в коханні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути