середа, 16 липня 2008 17:24

У Білорусі контролюватимуть Інтернет

Парламент Білорусі обмежив роботу засобів масової інформації в Інтернеті. Відтепер інтернет-виданням забороняється отримувати фінансування з-за кордону. Власники закладів, де є доступ до мережі, відповідатимуть за повідомлення своїх клієнтів. В Інтернеті дозволять працювати лише після пред"явлення паспорта. Усі відвідані сайти реєструватимуть в електронному журналі.

У Білорусі діє найсуворіше у світі покарання за комп"ютерні злочини — від 6 до 15 років ув"язнення. До таких належать поширення порнографії, крадіжка інформації, екстремістські висловлювання. Зазвичай під останню категорію підпадає будь-яка критика державної влади.

У країні створять координаційну раду, що розбиратиме порушення нових правил користування Інтернетом. До неї увійдуть представники ЗМІ, громадських організацій, працівники Міністерства внутрішніх справ. Влада блокуватиме роботу всіх незареєстрованих інтернет-видань.

Посилення контролю над засобами масової інформації пов"язують із парламентськими виборами, які відбудуться у Білорусі у вересні цього року. Таким чином намагаються обмежити ресурси агітаційної роботи опозиції.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі контролюватимуть Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути