Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2006 19:32

У Берлін повернулася любов

Автор: фото: REUTERS/Wolfgang Rattay
  Любителі електронної музики з Польщі під час ”Параду любові” в Берліні
Любителі електронної музики з Польщі під час ”Параду любові” в Берліні

Близько мільйона людей з різних країн світу зібралися минулої суботи в центрі Берліна на "Парад любові" — найбільшу в світі вуличну вечірку під електронну танцювальну музику.

Уздовж вулиці 17 червня, яка веде до Бранденбурзьких воріт, стояли 39 вантажівок із потужними музичними колонками. На них відомі діджеї крутили музику, а молоді люди, у незвичайних костюмах або просто в нижній білизні, танцювали до ночі й пили дешеве пиво. Після того більшість гуляк попрямували до нічних клубів, де святкували до ранку.

Перший такий "Парад любові" відбувся 1989 року, за чотири місяці до падіння Берлінської стіни. Його організував діджей Маттіас Роінг, 46 років, відомий під прізвиськом Доктор Мотте. Це була політична демонстрація за мир і розуміння, на яку прийшли десь 150 гостей. Через десять років зібралося вже півтора мільйона осіб. Подібні паради нині влаштовують у Мексиці, США, Чілі та Ізраїлі.

Цього року свято в Берліні відбулося під гаслом "Любов повернулася", тому що попередні два роки вечірки не було — організатори не могли знайти достатньо спонсорів. Раніше "Парад любові" проходив як політична акція, і всі витрати, пов"язані з блокуванням доріг і перенесенням автобусних зупинок, на охорону вечірки, прибиральників та інше, оплачували з місцевого бюджету. З 2001 року парад перетворили на комерційний захід, гроші на який виділяють спонсори. Майже два мільйони євро на організацію цьогорічного свята дала мережа спортзалів "МакФіт".

Діджей Доктор Мотте цього разу не приїхав на "Парад любові". Він каже, що спонсори зіпсували вільний дух вечірки і почали втручатися в програму свята, що йому не до душі.

Зараз ви читаєте новину «У Берлін повернулася любов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути