Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2018 07:25

Туркменістан скасує безкоштовні комунальні послуги

Народна рада Туркменістану з 1 січня 2019-го скасує безкоштовне надання світла, газу, питної води і харчової солі населенню. 25 років це в країні було безкоштовне.

Нововведення має сприяти економічному розвитку держави та впорядкувати ціни на компослуги, йдеться в постанові туркменського президента Гурбангули Бердимухамедова.

Скасував плату за комуналку 1993-го тодішній президент Сапармурат Ніязов. Після його смерті країну очолив Бердимухамедов. До списку безкоштовних благ він додав бензин. В Туркменістані настала "епоха всемогутності і щастя", писали тамтешні пропагандистські ЗМІ.

Насправді, подачу газу жителям періодично перекривають, навіть зимою. Вода є 2 год. на день. Світло вимикають регулярно і без попередження.

Безкоштовний бензин скасували 2014-го. За рік курс долар у Туркменістані зріс на 19%. 2016-го в магазинах з'явились черги по цукор, олію. Торік джерела з уряду повідомили, що рівень безробіття в країні сягнув 60%.

Тоді голови кількох туркменських регіонів попросили президента скасувати безкоштовні компослуги.

— Ми так добре живемо в епоху могутності й щастя, що люди можуть без проблем платити за газ, воду й електрику, — заявили.

Бердимухамедов пообіцяв розглянути звернення і дати уряду відповідні доручення.

Зараз ви читаєте новину «Туркменістан скасує безкоштовні комунальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути