четвер, 12 січня 2012 00:45

Туристів із курортів евакуйовують вертольотами

У Центральній Європі тривають снігопади. Найбільше потерпає Австрія. На її гірськолижних курортах у районі західного Тиролю перебувають близько 30 тис. туристів. Місцеві кажуть, що за останні 30 років не пам'ятають таких хуртовин.

У нашому Міністерстві закордонних справ просять українців, які відпочивають в Австрії, підтримувати зв'язок із посольствами та туроператорами. А тим, хто збирається їхати на європейські гірськолижні курорти, радять мати номери телефонів посольств і консульств. Поки що ніхто з українців по допомогу не звертався.

30-річний Сергій з Ужгорода після того, як дізнався про снігопади, зателефонував своїй начальниці Наталії Янцо, 30 років. Вона відпочиває в Альпах. Повернеться додому в ці вихідні.

— Наталя заспокоїла. У них справді випало багато снігу — на горці 2 метри, у долині 1,8. Не працювала частина підйомників, але все нормально. Говорить, що з поверненням додому теж проблем не має бути, — каже Сергій.

Багатьох німецьких туристів із лавинонебезпечних австрійських районів влада сусідньої федеральної землі Баварія евакуювала на вертольотах. За повідомленнями російської преси, 80 росіян застряли в засипаному кучугурами снігу містечку Целль-ам-Зе, що в федеративній землі Зальцбург округу Пінцгау. Виїхати звідти неможливо.

Військові та рятувальники за допомогою авіації скидають вибухівку, штучно викликаючи схід снігу зі схилів. Дорогами, що встигли розчистити грейдерами, повільно їздять тисячі автомобілів. Що активніше рух на серпантинах, то імовірніший схід нових лавин.

Зараз ви читаєте новину «Туристів із курортів евакуйовують вертольотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути