Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 00:25

Тіла померлих від коронавірусу спалюють у парках

Автор: REUTERS
  Поховальні вогнища горять в індійській столиці Нью-Делі. У четвер в країні зареєстрували майже 380 тисяч нових хворих на коронавірус. Померли 3,6 тисячі людей
Поховальні вогнища горять в індійській столиці Нью-Делі. У четвер в країні зареєстрували майже 380 тисяч нових хворих на коронавірус. Померли 3,6 тисячі людей

За добу захворіли 360 тисяч людей

В Індії крематорії не можуть упоратися з кількістю померлих. Влада столиці Нью-Делі організувала похоронні вогнища в парках та інших публічних місцях.

— Доводилося чекати по 20 годин біля тіла родича, — розповідає Саїд Мастаахар із мерії. — Люди збивалися в натовп, була додаткова загроза заразитися. Відійти не можна, бо втратять чергу. Покійники лежали мало не на купі. Родичі самі розводили багаття. Це неправильно. Тому організували зони для спалення на кількох спортивних майданчиках, паркінгах і зелених зонах.

Крематорії працюють цілодобово. У столиці працівники скаржаться на брак дров.

— Друга хвиля коронавірусу розпочалася 5–6 квітня, — каже Джітендер Сінгх ­Шанті із центру кремації в Делі. — Спочатку було до 10 тіл на день. Учора показник досягнув 122. Нині нас чекає ще близько 100 кремацій. Міська влада дозволила звести 10 вогнищ у публічних місцях. Зараз обслуговуємо 40.

Пацієнти по кілька днів чекають на госпіталізацію. Кисневі балони дають на 30–40 хв. Під аптеками чергу займають уночі.

Директор Інституту сироватки Індії, де вироб­ляють вакцину проти covid-19, Адар Пунавалла, оголосив про зниження ціни на вакцину. Також зупинили експорт.

— Ціну зменшили до 4 доларів за дозу. Розпорядження набуває чинності негайно. Це дозволить зробити більше щеплень, врятувати величезну кількість життів, — пише Пунавалла в соцмережі.

В Індії зростає щоденна кількість випадків коронавірусу. У п'ятницю зареєстрували понад 400 тис. хворих. Фіксують до 3,6 тис. смертей на день. З початку пандемії занедужали понад 20 млн індійців. Влада заявляє про 226 тис. летальних випадків, але у віддалених районах хворих майже не тестують.

Зараз ви читаєте новину «Тіла померлих від коронавірусу спалюють у парках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути