вівторок, 14 червня 2016 07:15

Терорист розстріляв 50 людей у клубі

У ніч на 12 червня в американському місті Орландо 29-річний Омар Матін розстріляв відвідувачів клубу "Пульс". 50 осіб загинули, 53 поранені.

У клубі відпочивали представники сексуальних меншин. Омар з'явився в закладі о 2:00. Мав законно оформлені гвинтівку й пістолет. Відкрив вогонь. Охоронець відстрілювався. Тоді Матін зайшов до зали, де перебували 320 людей. Сказав, що бере їх у заручники і продовжив стріляти. Перед кожним пострілом реготав.

— На сторінці клубу у "Фейсбуку" одразу з'явилося повідомлення: "Вибирайтеся з "Пульсу" й тікайте", — каже 34-річний Роальд Мейсон. — Ми вийшли подихати повітрям. Я хотів перевірити, чи не потрібна комусь допомога. Подумав, що почалася пожежа. Мій друг перелякався. Постійно повторював: "Господи, там щось страшне". Дочекалися поліцію. Тоді допомагали пораненим. Шукали нашого товариша Стенлі. Він загинув.

За 3 год. спецпризначенці розпочали операцію зі знешкодження терориста. Влаштували вибух. О 5:35 Омара застрелили.

Відповідальність за розстріл узяла терористична організація "Ісламська держава". Після тер­акту виставили на своєму сайті фотографію Матіна. Перед нападом той телефонував до поліції. Казав, що є терористом. ФБР з'ясовує, чи справді Омар підтримував зв'язки з організацією.

Омар народився в родині вихідців з Афганістану. Батьки кажуть, що релігійним фанатиком не був. Працював охоронцем.

— Він не був нормальним сином, — розповідає батько Мір Седдік. — Бив дружину, знущався над нареченою. Я радив дівчатам кинути його, щоб отямився. Кілька місяців тому син побачив, як цілуються двоє хлопців. Став одержимий ідеєю вбивства. Відправляли його до лікарів. Не думав, що зайде так далеко.

Розстріл в Орландо став наймасштабнішим за кількістю жертв. 2012 року 20-річний Адам Пітер Ленза у Ньютауні пустив кулю у матір. Потім поїхав до початкової школи. Убив там 20 дітей і шістьох дорослих.

Зараз ви читаєте новину «Терорист розстріляв 50 людей у клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути