середа, 02 лютого 2011 06:15

Теракт у "Домодєдово" організував 20-річний чоловік

Російська служба безпеки встановила особу терориста, який улаштував вибух в аеропорті "Домодєдово". Смертником виявився 20-річний чоловік із Північного Кавказу.

— Іще тривають пошуки всіх членів терористичного угруповання, тому імені ініціатора поки що не повідомлятимуть, — говорить Володимир Маркін, представник розвідувальної служби Росії. — Теракт у залі очікування міжнародних рейсів  — невипадковий. Замах чинили насамперед на іноземців.

Перед цим винним в організації вибуху вважали жителя Дагестана, 50-річного Ібрагімхаліла Даудова. Він колись служив у Афганістані, стояв на обліку в міліції через зв'язки з кавказькими бойовиками. Правоохоронці підозрювали, що він постачав терористам зброю та харчі. Також звинувачували третього сина Даудова, котрий підходив за віком.

Припускали, що смертником міг бути ставрополець 32-річний Віталій Раздобудько. Восени 2010-го він зник. Після теракту в серпні минулого року його розшукувала міліція П'ятигорська. Через вибух "жигулів", припаркованих біля відкритої тераси кафе, там загинули 18 людей.

Вибух 24 січня у "Домодєдово" забрав життя 35 осіб. Через два дні на блогах анонімно опублікували інформацію про підготовку до теракту в аеропорті "Пулково". Правоохоронці спростували чутку.

Зараз ви читаєте новину «Теракт у "Домодєдово" організував 20-річний чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути