Ексклюзиви
вівторок, 28 липня 2009 17:09

Чорношкірий лондонець через хворобу став білим

Чорношкірий 44-річний Люк Девіс із Лондона хворіє на вітиліго. Через цю недугу його шкіра побіліла.

— У дитинстві я щоночі молився Богові, щоб той перетворив мене на білого, — згадує Девіс. — У сиротинці, де я жив, мене дражнили ніґґером. Я мріяв не вирізнятися з натовпу.

Батько Люка — нігерієць, мати — британка. Після народження хлопчика батько повернувся до Африки, в матері стався нервовий зрив. Дитину віддали до католицького притулку. Там більшість вихованців — світлошкірі.

— У п"ять років я помітив невеликі білі плями на сідницях. Із часом вони побільшали, — веде далі Люк. — Мене почали дражнити.

За кілька років плями з"явилися на руках і ногах. Хлопчик соромився, носив рукавички.

Коли Девісу виповнилося 11, до притулку приїхала його мати. Побачила цятки, вирішила: наглядачки відбілюють шкіру косметичними засобами. Потім відвезла до лікаря. Той поставив діагноз: вітиліго. Сказав, хвороба уразить лише окремі ділянки тіла.

У 15 років плями повністю вкрили ноги, частково спину й живіт. Люк перестав займатися боксом та регбі. Соромився носити шорти.

— Ніяк не міг зрозуміти, хто я — негр чи білий. Але життя показало: краще бути білим. До чорних завжди ставляться упереджено.

1983 року Девіс побрався із білою британкою Стефані. За два роки в нього побіліло все обличчя. У подружжя народилися дві доньки  — світлошкірі, руді.

— Я був щасливий, що в мене білі діти. У них не буде проблем через колір шкіри. Але між мною і Стефані завжди був хтось третій — моя шкіра. Два роки тому ми розлучилися.

Останнім часом Люк захопився музикою, організував свій гурт. Запевняє: співати й писати пісні йому допомагає африканське коріння:

— Колись поїду до Нігерії, відшукаю батька.

Зараз ви читаєте новину «Чорношкірий лондонець через хворобу став білим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути