пʼятниця, 04 квітня 2008 16:52

Священик заробив на бісах шість мільйонів доларів

Прокуратура італійського міста Флоренція розпочала слідство у справі отця Франческо Саверіо Базоффі, який роками проводив фальшиві ритуали вигнання бісів. На банківському рахунку Базоффі виявили $6 млн.

Кілька років тому отець Франческо заснував релігійну організацію "Дім святих архангелів". Він улаштовував "спектаклі", які видавав за священні обряди. Зазвичай на них збиралося близько 400 осіб.

У прокуратурі вважають: Базоффі мав спільників, які під час ритуалів удавали одержимих. Вони голосно кричали, плакали, сміялися, падали на підлогу та билися в конвульсіях. Після церемонії священик пропонував "лікувати" інших і просив робити пожертви у фонд організації.

— Під час обрядів він розмовляв давньою арамейською мовою, відбувалися дивні речі, — розповідає один зі свідків вигнання бісів. — У людей була масова істерія. Пам"ятаю, одна жінка почала кричати чоловічим голосом, а потім впала у конвульсіях на підлогу. Її ледь привели до тями.

Під час обшуку в будинку Базоффі знайшли документи та виписки з банківського рахунку, на яких зберігається майже $6 млн. За словами священика, гроші належать "Дому святих архангелів", пожертви йдуть на проекти в Індії та на Філіппінах.

В Італії здійснювати обряд екзорцизма можуть лише обрані священики за згодою місцевої єпархії. Торік у жовтні флорентійська єпархія публічно заборонила Базоффі проводити будь-які ритуали. Отець запевняє, що ніколи не виганяв бісів. За словами Франческо Саверіо, він лише "благословляв людей".

Зараз ви читаєте новину «Священик заробив на бісах шість мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути