четвер, 10 вересня 2009 18:27

Стався вибух на крейсері "Москва"

Автор: фото з сайту www.cruiser-moskva.info
  Ракетний крейсер ”Москва” виходить із севастопольської бухти. Керівництво міністерства оборони Росії та Чорноморського флоту РФ заперечують пожежу на судні. У Севастополі говорять, що в місцевій лікарні для потерпілих замовили 10 ліжок
Ракетний крейсер ”Москва” виходить із севастопольської бухти. Керівництво міністерства оборони Росії та Чорноморського флоту РФ заперечують пожежу на судні. У Севастополі говорять, що в місцевій лікарні для потерпілих замовили 10 ліжок

7 вересня в Севастополі на ракетному крейсері "Москва" Російського чорноморського флоту вибухнув паровий котел. За неофіційною інформацією, у машинному відділенні сталася пожежа, постраждали 10 моряків.

Командування російського флоту такі дані спростовує. Кажуть, на крейсері сталося задимлення, його швидко ліквідували. Ніхто з екіпажу не потерпів.

— Був вибух парового котла, вигорів відсік додаткових механізмів. Приїжджала швидка допомога. Цього дня міській лікарні телефоном дали наказ звільнити 10 ліжок. Те, що чорноморський флот заперечує цю інформацію, насправді є її підтвердженням, — розповідає "ГПУ" на умовах анонімності журналіст із Севастополя.

— Черноморский флот России официально не обращался к нам за помощью. Соответственно, мы свои силы туда не направляли, — каже Юрій Чернов із Севастопольської міськдержадміністрації. — Что у них было, это их внутреннее дело.

Крейсер відправлять на ремонт до суднобудівного заводу ім. 61 комунара в Миколаєві. Там корабель побудували 1982 року.

"Москва" 186 м завдовжки. В арсеналі — протикорабельні ракети П-500 "Базальт", здатні нести ядерні боєголовки, 64 зенітні ракети, шість шестиствольних скорострільних гармат. Екіпаж корабля — 416 осіб.

Торік у серпні судно брало участь у російсько-грузинській війні.

Зараз ви читаєте новину «Стався вибух на крейсері "Москва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути