Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2012 07:45

Спікер парламенту звільнився через есемески

Спікер палати представників австралійського парламенту 62-річний Пітер Сліппер подав у відставку через секс-скандал. Учора депутати голосували за недовіру йому, після того, як на суді оприлюднили зміст СМС-повідомлень щодо колег-жінок та їхніх статевих органів. Такі надсилав своєму колишньому помічникові Джеймсові Ешбі.

"Я згоден, вона зайшла надто далеко. Це тому, що ви паруєтеся, чи вона просто невихована сука?".

Так відгукнувся на критику депутатки-однопартійця Софі Мірабели у жовтні минулого року. Ця СМС до Ешбі натякає, що Мірабела ревнує його до Сліппера, котрий не приховує своєї нетрадиційної орієнтації. Це одне з найбільш безневинних повідомлень, які опозиція назвала "огидними анатомічними зауваженнями" щодо жіночого тіла. Раніше Пітера також звинувачували в порушенні податкового законодавства.

Через цю справу сталася сварка між прем'єром 51-річною Джулією Гіллард та лідером опозиції Тоні Еботом. Той заявив, що спікер більше не гідний бути членом парламенту. Гіллард відповіла, що багато представників ліберальної партії Ебота й сам він  — сексисти, ненавидять жінок і не раз ображали її особисто. Позбавлення мандата кожного депутата може означати для лейбористської партії прем'єра втрату мінімальної більшості в парламенті. А це, за місцевими законами, призведе до зміни уряду.

Палаті представників бракувало одного голосу, щоб висловити Сліпперу недовіру. Після того він заявив, що йде з посади сам.

Зараз ви читаєте новину «Спікер парламенту звільнився через есемески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути