пʼятниця, 04 березня 2011 00:30

Сова-талісман загинула після матчу

Автор: фото з сайта www.elheraldo.com
  Ветеринари вводять пораненій сові заспокійливе у клініці ”Зусалуд” колумбійського міста Барранкілья
Ветеринари вводять пораненій сові заспокійливе у клініці ”Зусалуд” колумбійського міста Барранкілья

На 72-й хвилині матчу між колумбійськими футбольними клубами "Депортиво Перейра" і "Атлетіко Хуніор" біля воріт останнього раптом упала сова. Сиділа нерухомо.

Це сталося минулої неділі на стадіоні містечка Барранкілья, що на півночі Колумбії. Гру припинили, коли м'яч влучив у сову. На поле вийшли технічні працівники, аби забрати птаха. Але до сови раптом підбіг і копнув її 29-річний панамець Луїс Морено, гравець команди-гостя "Депортиво Перейра". Птах відлетів на 3 м.

Морено йшов до середини поля, а вболівальники свистіли, обзивали його вбивцею. Сову забрали з поля, гру продовжили. "Атлетіко" виграв із рахунком 2:1.

— Перепрошую всіх фанатів, я не хотів так робити. Мав намір лише переконатися, чи може вона летіти, — виправдовувався Морено після гри. Зі стадіону він виходив у супроводі поліцейських.

Сова є талісманом клубу "Атлетіко Хуніор". Припускають, вона не встигла втекти до матчу й була засліплена надто яскравими прожекторами.

— Я побачив, як Луїс копає маленького і беззахисного птаха і неймовірно розлютився. Нагрубив йому, — згадує Луїс Паєс, нападаючий "Атлетіко Хуніор".

Сову передали ветеринарам, у неї була зламана права лапа. Поселили її в клініці міста Барранкілья. Там три дні прожила в картонній коробці. Сові кололи заспокійливе, аби зняти стрес. У ніч на вівторок вона здохла. Лікував птаха ветеринар Каміло Тапіа. Він пояснює: через травми у сови виник больовий шок.

"Атлетіко Хуніор" хоче зробити з птаха опудало і помістити його в клубному музеї. Кажуть, сова жила на даху цієї будівлі.

— Вимагаємо, щоб "Депортиво" не співпрацював із цим футболістом. Учинок Морено неможливо виправдати, — говорить Марсела Рамірес, президент Колумбійського товариства з захисту тварин.

Керівництво футбольної ліги Колумбії оштрафувало Морено на $560 й відсторонило від участі у двох матчах.

— Сови — нічні птахи. Вдень вони бачать погано, так само й орієнтуються. Може, це була молода сова, яка тільки-но вчилася літати. Від удару м'ячем у неї міг бути струс мозку і больовий шок. Тому вона сиділа й не тікала. До нас часто приносять поранених сов, — коментує 42-річний Олег Зубков, директор ялтинського зоопарку "Казка".

Зараз ви читаєте новину «Сова-талісман загинула після матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути