четвер, 05 липня 2007 18:04

Сочі стало господарем Олімпіади-2014

Зимові Олімпійські ігри 2014 року відбудуться в російському місті Сочі. Вибори проходили в Гватемалі в ніч із середи на четвер за київським часом.

У фінальному раунді презентували заявки три претенденти: Сочі, австрійський Зальцбург та корейський Піонгчанг. Аби перемогти в першому турі, треба було набрати 49 голосів. Це не вдалося нікому: корейці мали 38, а росіяни — 34. У другому турі останні реваншували — 51 голос проти 47.

— Я голосував за Росію, — каже президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. — Вони спрацювали як справжні професіонали. Свій внесок зробив і Володимир Путін.

Російський президент особисто був присутнім у Гватемалі. Він навіть купив там будинок, просуваючи заявку Сочі. Зимові олімпіади проводяться з 1924 року. 1994-го їх розвели за часом з літніми."Біла Олімпіада" вперше відбудеться на території Росії. Літні ігри Москва приймала 1980 року.

Зараз ви читаєте новину «Сочі стало господарем Олімпіади-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути