понеділок, 08 вересня 2008 17:41

Слона відучили від героїну

Слона відучили від героїну

У китайському заповіднику в провінції Хайнань слона вилікували від героїнової залежності. Тварину привчили до опіоїду наркоторговці.

4-річного слона на прізвисько Великий Брат використовували для контрабанди героїну. Заборонену речовину ховали в тілі тварини. Аби була слухняною, зловмисники прикормлювали Брата бананами з наркотиком.

Контрабандистів заарештували, коли вони намагалися продати слонів, зокрема й Великого Брата. Останній тремтів і стікав слиною. У нього були напади, що нагадували "ломку". Тварина поводилася агресивно щоразу, коли не отримувала нової дози. Інколи стримати її не могли навіть залізні ланцюги. У такому стані слон становив небезпеку для людей.

У заповіднику тварину вирішили лікувати метадоновою терапією. Це лікування є заміною героїну не такою сильною наркотичною речовиною — метадоном. Згодом у наркоманів з"являються сили побороти свою залежність. У програму реабілітації слона також входили масажі та купання.

За рік метадонової терапії Великий Брат вилікувався від наркозалежності. Тепер його перевозять до Куньміна, столиці провінції Юньнань. Там живуть великі стада слонів. Слон подолає відстань у 1500 км. Лікарі кажуть, що така мандрівка піде на користь його здоров"ю.

Зараз ви читаєте новину «Слона відучили від героїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути