пʼятниця, 04 жовтня 2019 00:45

Школярці подарували автомобіль

16-річній Ґреті Тунберґ зі Швеції американський актор Арнольд Шварценеґґер подарував електромобіль "Тесла". Такий коштує від $36 тис.

Ґрета Тунберґ виступила з гнівною промовою на саміті ООН із питань клімату. Звинуватила світових лідерів у недостатній боротьбі проти зміни клімату.

— Це все неправильно. Я не повинна бути тут. Я повинна повернутися до школи по той бік океану, — заявляє шведська школярка. — З іншого боку, ви приходите до нас, молодого покоління, за надією. Як ви смієте! Ви вкрали мої мрії та моє дитинство своїми порожніми обіцянками. Планета на порозі масового вимирання. Та все, про що ви можете говорити — це гроші та казки про безкінечний економічний розвиток.

Після промови Ґрета Тунберґ і ще 15 підлітків із кількох країн подали скаргу до комітету ООН на владу своїх держав. На їхню думку, країни не роблять достатніх зусиль для боротьби зі змінами клімату. А це призводить до порушення Конвенції про права дитини.

— Ґрета — дуже неоднозначна постать, — говорить журналіст з Вашингтона Вільям Робінс. — Вона говорить правильні речі. Але багатьом заважає її емоційність. До того ж батьки не приховують психіатричних діагнозів доньки. Електромобіль підніме нову хвилю критики. Поки що утилізувати акумулятори екологічно не вміють. А вони швидко виходять із ладу.

Ґрета Тунберґ почала акції протесту "П'ятниці заради майбутнього" в серпні 2018-го. Школярка закликала до ефективнішого захисту клімату. За кілька місяців кліматичні протести переросли на глобальний молодіжний рух.

Зараз ви читаєте новину «Школярці подарували автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути