Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 18:57

Сімоні став п"ятим космічним туристом

Мільярдер Чарльз Сімоні, 58 років, з США раніше працював топ-менеджером компанії "Майкрософт". Минулої суботи він став п"ятим космічним туристом. На борт човна "Союз" Сімоні узяв із собою паперову стрічку від радянського комп"ютера "Урал-4" 1964 року випуску. Пояснив, що це його своєрідний амулет.

Він також мав фотографії близьких.

— Якщо станція "Мир" — це рай, я хочу, щоб в ньому були мої батьки, діти і якісь приємні дрібнички, — сказав Чарльз.

Полетіти в космос він захотів 2006 року. Потім проходив тренування в Зоряному містечку в РФ. 7 квітня цього року стартував на космічному човні "Союз" до Міжнародної космічної станції "Мир". Разом із ним полетіли російські космонавти Федір Юрчихін та Олег Котов.

На станції американець пробуде десять днів. За цей час планує нафотографуватися та зняти відеофільм. Усі свої спостереження він викладатиме в Інтернеті.

За політ Сімоні заплатив $25 млн. До нього в космосі побувало вже четверо туристів. Першим став американець Денніс Тіто. 2001-го він пробув у космосі тиждень. Потім це зробив його співвітчизник ґреґорі Олсен і громадянин Південно-Африканської Республіки Марк Шаттлуорт.

Торік у туристичне турне в космос злітала перша жінка — американка іранського походження Аноуше Ансарі.

Сімоні має повернутися на Землю 20 квітня. Після нього в черзі на космос стоять малайзієць і південнокореєць. Поки що охочі літають тільки на російських човнах, а приймає станція "Мир". Зараз розробляється кілька проектів приватних космічних човнів, які могли б зробити польоти на орбіту Землі доступнішими і дешевшими.

Зараз ви читаєте новину «Сімоні став п"ятим космічним туристом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути