вівторок, 30 жовтня 2012 07:00

Сільвіо Берлусконі отримав рік в'язниці

Автор: фото з сайта www.blogspot.com
  Екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі назвав вирок нечуваним і неприпустимим. Заявляє, що його засудили з політичних мотивів
Екс-прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі назвав вирок нечуваним і неприпустимим. Заявляє, що його засудили з політичних мотивів

Екс-прем'єр Італії, олігарх 76-річний Сільвіо Берлусконі отримав рік в'язниці за фінансові махінації своєї медіа-компанії "Медіасет". Прокурор наполягав, аби політикові, якого звинуватили у несплаті податків, дали майже чотири роки тюрми.

Також протягом наступних трьох років Берлусконі не зможе обіймати держпосади і має сплатити податковій 10 млн євро штрафу.

Суд над колишнім чиновником відбувся у Мілані минулої п'ятниці, через два дні після того, як Берлусконі офіційно заявив, що наступного року не висуватиметься на прем'єра. Обвинуваченого на засіданні не було. Його інтереси у залі суду представляли адвокати.

— Цей вирок нереальний. Ми оскаржуватимемо його, — говорить один із них.

Справу називає політично мотивованою. Захист Берлусконі має право на дві апеляції. Доки суд їх не розгляне, екс-урядовець буде на волі.

— Можливо, іноземців дивує рішення суду. Але італійців —  ні. Присуд очікуваний, — коментує професор політології в Римському приватному університеті "ЛУІСС" Роберто Д'Алімонте.

Медіа-магнат Берлусконі пішов у відставку в листопаді минулого року. В італійській політиці був майже два десятиліття, тричі ставав прем'єр-міністром країни.

Розслідування стосовно "Медіасет" розпочали шість років тому. В справі, крім колишнього урядовця, проходили ще 10 людей. Усіх звинувачували у махінаціях під час купівлі прав на трансляцію американських фільмів. Слідство з'ясувало, "Медіасет" купувала права на показ кіно через офшорні компанії за завищеними цінами. За "зайві" гроші податків не платила.

Зараз у Мілані також триває інший судовий процес у справі Берлусконі, якого звинувачують в інтимних стосунках з неповнолітньою марокканською танцівницею Карімою Ель Махруг, відомою як Рубі. Обоє заперечують, що між ними був інтим.

Сільвіо Берлусконі, який нарікає, що його "переслідують найбільше в історії людства", в колі політиків називають рекордсменом за кількістю судових слухань. Із 1990-го року відбулися близько 2500 розглядів. Екс-чиновника звинувачували у незаконному фінансуванні партій, корупції, хабарництві й помилках у бухгалтерському обліку. Щоразу йому вдавалось уникати в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Сільвіо Берлусконі отримав рік в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути