вівторок, 04 червня 2013 06:30

Схожі на Гітлера чайники розкупили за кілька днів

Автор: фото: www.CNN.com
 

Американський інтернет-магазин "Джей-Сі Пенні" змушений відмовитися продавати  чайники однієї з моделей через подібність з Адольфом Гітлером. Її зауважив водій із міста Калвер Сіті у Каліфорнії, коли проїжджав під білбордом з рекламою чайника.

Праворуч дужка чайника має потовщення, щоб зручно наливати, схоже на зачіску вождя Третього Рейху. Тоді кругла ручка кришки — ніби його вуса. Носик нагадав американцеві руку, витягнуту в нацистському привітанні. Картину доповнює чорна тінь на блискучому боці посудини, схожа на краватку. Ціна $40.

Водій сфотографував рекламний білборд і виклав його в мережу інтернет. Дехто звинуватив магазин у прихованих симпатіях до нацизму, але більшість просто підняли товар на сміх.

— Це було зовсім ненавмисно. Якби ми захотіли продавати чайники якоїсь особливої форми, то вони скоріше були б у формі котиків чи песиків, — виправдовуються у "Джей-Сі Пенні".

Оголосили, що всі "чайники-гітлери" розпродали. Білборди з їх рекламою зняли.

— Мене розчарувало, що компанія повісила ці зображення. Але обурює те, що вони намагаються виправдовуватися. Як єврей, я ображений, — каже мер Калвер Сіті Джеф Купер.

Антидефамаційна ліга — організація, що бореться з антисемітизмом — визнала, що чайники "Джей-Сі Пенні" ненавмисне зробили схожими на Гітлера.

Зараз ви читаєте новину «Схожі на Гітлера чайники розкупили за кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути