вівторок, 23 жовтня 2007 17:52

Сесилія розлучається з Ніколя Саркозі

Автор: фото: REUTERS/Philippe Wojazer
  10 червня цього року під час першого туру президентських виборів Сесилія Саркозі приїхала на виборчу дільницю з чоловіком. У другому турі Ніколя голосував сам
10 червня цього року під час першого туру президентських виборів Сесилія Саркозі приїхала на виборчу дільницю з чоловіком. У другому турі Ніколя голосував сам

49-річна Сесилія Саркозі, дружина президента Франції, розповіла, чому минулого тижня подала заяву на розлучення з 52-річним Ніколя Саркозі. Жінка каже, що для неї була нестерпною роль першої леді країни, яка вимагає публічності.

— Не можу постійно бути на людях, — говорить Сесилія. — Я волію залишатися в тіні. Ціную врівноваженість та внутрішній спокій. Та коли ти виходиш заміж за політика, приватне й публічне життя зливаються в одне. Саме з цього й починаються всі проблеми.

Коли в травні цьогоріч її чоловіка оголосили новим президентом Франції, Сесилія Саркозі зізналася, що не хоче бути першою леді й жити в Єлисейському палаці. "Для мене це нудно, — казала вона. — Я люблю носити військові штани та ковбойські чоботи". Минуло п"ять місяців, і подружжя офіційно оголосило про розлучення.

Ніколя Саркозі народився в Парижі в родині угорських емігрантів. Коли йому було 5 років, батьки розлучилися. Ніколя переїхав жити до дідуся-єврея до Греції. На нього вплинуло те, що батько покинув сім"ю, а також порівняно бідне життя серед заможних однокласників.

— Тим, хто я є нині, мене зробили всі ті приниження, які я пережив у шкільні роки, — пізніше говорив Ніколя.

Уперше він одружився 1982 року з Марі Домінік Кульйолі, донькою фармацевта. Тоді йому було 27. Дружина народила двох синів — П"єра, якому нині 24 роки, та Жана, 22 роки.

На той час Сесилія Сіґанер була моделлю та вивчала право. А Ніколя Саркозі був мером міста Нейї-сюр-Сен. Він і зареєстрував перший шлюб своєї майбутньої дружини з телевізійником Жаком Мартіном.

Вдруге вони зустрілися через три роки, також на весіллі. Ніколя розповідав друзям, що побачивши її, наче відчув удар блискавки. Він покинув свою першу дружину з двома синами. Сесилія також пішла від чоловіка, забравши двох дочок.

Протягом кількох місяців він щодня їй телефонував

Вони були разом 9 років, доки 1996-го Саркозі офіційно не розлучився та не взяв Сесилію за дружину. Через шість місяців у них народився спільний син Луї, якому цьогоріч виповнилося 10. Кажуть, перший чоловік Сесилії ударив Ніколя за те, що той украв у нього жінку.

Їхній шлюб уперше похитнувся позаторік, коли Саркозі був міністром внутрішніх справ. У пресі з"явилися фотографії, на яких Сесилія з 45-річним Рішаром Аттіасом із Нью-Йорка. Він працював у компанії, що займалась організацією бенкетів та різних заходів.

Друзі Саркозі розповідали, що зрада дружини приголомшила його. Він легко дратувався, не міг зосередитися на роботі, відміняв зустрічі. До того Сесилія працювала у сусідньому з ним кабінеті, організовувала його робочий день. Вона навіть купувала одяг чоловікові та щовечора готувала костюм на наступний день.

2 січня 2007-го 8-місячний роман Сесилії закінчився. Вона повернулася до чоловіка.

— Ніколя знову живе, — казав тоді член парламенту і друг Саркозі Патрік Балкані. — Вона була йому потрібна. Протягом кількох місяців він щодня їй телефонував і писав повідомлення. Він завжди кохав її.

Утім, поки дружина гуляла з іншим, Саркозі встиг завести роман із 47-річною політичною журналісткою Анною Фюльда.

— Я зустріла когось, закохалася і покинула чоловіка, — розповідає сьогодні Сесилія. — Можливо, це було поспішне рішення. Ми намагалися врятувати наші стосунки і поставити родину на перше місце. Але наш шлюб просто не міг більше існувати.

Після повідомлення про розлучення президентського подружжя 92% французів не змінили свого ставлення до Саркозі. 50% опитаних вважають, що це не вплине на президента, 28% вірять, що розлучення матиме на нього позитивний вплив, 16% — негативний.

Документи про розлучення подружжя отримає через два місяці. 10-річний син Луї Саркозі житиме з матір"ю.

Зараз ви читаєте новину «Сесилія розлучається з Ніколя Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути