вівторок, 18 грудня 2018 00:25

Серійний убивця зізнався у 90 смертях

Автор: WWW.BBC.COM
  Семюел Літтл може стати наймасовішим серійним убивцею в історії Сполучених Штатів. Уже підтвердили його причетність до 34 смертей з 90, у яких зізнався
Семюел Літтл може стати наймасовішим серійним убивцею в історії Сполучених Штатів. Уже підтвердили його причетність до 34 смертей з 90, у яких зізнався

Американець 78-річний Семюел Літтл зізнався в 90 вбивствах. Чоловік відбуває покарання в одній із тюрем Каліфорнії за вбивство трьох жінок. Умови перебування в цьому виправному закладі не влаштовували Літтла, тож він пішов на угоду з Федеральним бюро розслідувань. Розказав про 90 жертв в обмін на переведення до техаської в'язниці.

Як стверджує Літтл, найбільше вбивств він скоїв у Лос-­Анджелесі — 15 жінок за ­1987–1996 роки. Добре пам'ятає жертв і деталі вбивств, проте плутається в датах.

Переважно жертвами вбивці були темношкірі наркоманки і проститутки. Про їхнє зникнення могли навіть не заявляти у поліцію. Завдяки методу вбивства, що використовував Літтл — нокаутував, а потім душив — на тілі жертви практично не було слідів насильницької смерті. Замолоду чоловік займався боксом. Тож часто поліцейські, знаходячи труп, списували смерть на передозування наркотиками, нещасні випадки.

Правоохоронці перевіряють інформацію, надану Літтлом. 34 випадки вже підтвердили. Якщо його провину доведуть по всіх 90 епізодах, він стане наймасовішим серійним убивцею за всю американську історію.

Семюел Літтл уперше потрапив за ґрати ще в школі.

1956-го, коли йому виповнилося 16 років, затримали за злам із проникненням на територію чужої власності. Після закінчення школи Семюел жебракував, займався дрібними крадіжками, щоб купити алкоголь і наркотики, кочував з одного штату в інший. До 1975 року його арештовували 26 разів на території 11 штатів США за крадіжки, спроби зґвалтування, шахрайство і напади на представників влади. Найчастіше поліцейські просто намагалися змусити його виїхати з міста.

2012 року Літтла заарештували в Кентуккі й видали Каліфорнії за звинуваченням, пов'язаним із наркотиками. Тоді ж поліція Лос-Анджелеса порівняла ДНК Літтла з матеріалом, знайденим на тілах трьох убитих з 1987-го по 1989 рік жінок. У всіх випадках їх побили і задушили.

Суд над Літтлом розпочався у вересні 2014-го. Основними доказами послужили результати ДНК-тестування і свідчення людей, які зазнали нападу обвинуваченого в різні роки.

Літтл протягом слідства і судового процесу так і не визнав провини і наполягав на своїй невинуватості.

Підсудного визнали винним і ухвалили вирок — три довічні ув'язнення.

Дотепер наймасовішим серійним убивцею вважали 69-річного Гері Ріджвея. Засуджений до 48 пожиттєвих термінів ув'язення без права умовно-дострокового звільнення. Доведено 49 убивств, хоч сам зізнався у 71.

Зараз ви читаєте новину «Серійний убивця зізнався у 90 смертях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути