вівторок, 01 серпня 2017 00:15

Селяни скаржаться на навалу туристів

Жителі села Лавертеццо у Швейцарії скаржаться на засилля туристів. Два місяці тому відео про місце опублікували в інтернеті. Назвали Лавертеццо європейськими Мальдівами. Ролик подивилися 2,6 млн глядачів.

— Подивіться на криш­талеві води річки Верзаска і тінь від кам'яного моста з арками, — каже режисер Марко Капедрі у ролику. — До цього мальовничого каньйону з Мілана їхати всього годину.

Після цього жителі почали скаржитися на навалу туристів.

— Ми взагалі не туристичне село, — розповідає житель П'єтро Усман. — Ми фермери. Маємо одну кав'ярню, два магазини. Не звикли, що вулицями натовпами ходять напівголі італійці. Лавертеццо перетворилося на великий туалет під відкритим небом. У місцях відпочинку пляшки з-під пива, упаковки від їжі. Всі ігнорують прохання поводитися культурніше. Щоночі гучні вечірки. Раз на тиждень виходимо прибирати.

Мер села звернувся до італійських ЗМІ з проханням поважати приватне життя мешканців. Також зазначив, що майже всі приїжджі паркуються неправильно. Це заважає проїзду.

Зараз ви читаєте новину «Селяни скаржаться на навалу туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути