вівторок, 27 вересня 2011 04:00

Селяни і футбольні фанати палили будинки циган

У Болгарії заарештували 127 людей, які брали участь в одній з найбільших за останні роки сутичок між болгарами і циганами. У ніч на п'ятницю на дорозі в селі Катуніца, неподалік міста Пловдів, мікроавтобус збив болгарина Ангела Петрова, 19 років. За кермом виявився один з наближених тамтешнього циганського барона Кирила Раскова. Місцеві вирішили вигнати циган.

Понад 500 розлючених осіб із пляшками запалювальної суміші прийшли до будинку 69-річного Кирила Раскова. Його називають Цар Кіро. Люди кричали, щоб барон зі своїм табором тікав подалі від села. За кілька годин на місце прибули поліцейські й оточили його садибу.

У натовпі впав 16-річний місцевий болгарин. За кілька годин помер у лікарні від серцевої недостатності. Батьки кажуть, що нещодавно мав операцію на серці. Це ще більше підбурило селян.

Надвечір із Пловдіва у Катуніцу приїхали близько 3 тис. фанатів тамтешнього футбольного клубу "Локомотив". Вони змели поліцейські кордони і разом з місцевими палили будинки, автомобілі циган, почавши з дому Царя Кіро.

У сутичках поранилися п'ятеро людей, зокрема кілька поліцейських. Правоохоронці заарештували і 55-річного водія, що збив болгарина. Прем'єрміністр 52-річний Бойко Борисов заявив, що справу про ДТП розглядатимуть як кримінальну, без прив'язки до національності.

Кирила Раскова у 1990-ті судили за незаконні фінансові операції. 1998 року він заснував політичну партію, що боролася за права циган. Де зараз перебуває барон із сім'єю, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Селяни і футбольні фанати палили будинки циган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути